Cèdula d’Habitabilitat

El Decret 141/2012, de 30 d’octubre, sobre les Condicions mínimes d’Habitabilitat dels Habitatges i la Cèdula d’Habitabilitat ), (DOGC 6245 02/11/2012), estableix que hauran de passar una inspecció obligatòria tots els habitatges unifamiliars i plurifamiliars cada 15 anys. Aquest Decret va entrar en vigor el pasat 02.11.2012.

– Amb aquesta cèdula es garanteix el compliment dels nivells mínims d’habitabilitat exigibles als habitatges, tant de nova construcció (cèdula d’habitabilitat de nova ocupació) com usats (cèdula d’habitabilitat d’habitatges usats).

– En el cas d’habitatges de nova construcció, a més, es verifica el compliment dels controls de qualitat obligatoris en la construcció d’habitatges.

– És imprescindible tenir aquesta cèdula per vendre o llogar l’habitatge i poder-se donar d’alta dels serveis d’aigua, electricitat i gas.

– En el cas de la Cèdula per habitatges usats, per iniciar-ne la tramitació heu de contactar amb un tècnic (arquitecte/a, arquitecte/a tècnic/a o aparellador/a), que s’encarregarà de tramitar el Certificat d’habitabilitat i a més a més d’enviar al Departament d’Habitatge de la Generalutat la documentació i fer el pagament de les taxes vigents si es cau.
A %d blogueros les gusta esto: